Computer Olympiade Dammen in Leiden • Komend weekend begint in Leiden de vijftiende internationale conferentie Advances in Computer Games. Een van de activiteiten is de Olympiade Computer dammen. Op 1 en 2 juli zullen 11 programma's uit 5 verschillende landen gaan uitmaken wie de beste is. Uiteraard is het Leidse Slagzet.com, met een licht verbeterde versie, ook van de partij. De rekenmonsters zullen een volledige competitie, dat zijn 22 ronden, afleggen. Een bezoek aan dit toernooi is aan te raden. Bij dit toernooi kun je tijdens het spelen een praatje maken met de deelnemers en op de schermen mee kijken naar de gedachtekronkels van de programma's. Het toernooi vindt plaats in het Snellius gebouw Niels Bohrweg 1, Leiden. We beginnen rond 10 uur en spelen tot ongeveer 17 uur.

  Voor de liefhebbers de lijst van deelnemers:

  1. BIT.S.A.Y. Runze You (Peoples Republic of China)
  2. Cerberus Leo Nagels (The Netherlands)
  3. Deep Nikita Andrew Lin (U.S.A.)
  4. Dragon Draughts Michel Grimminck (The Netherlands)
  5. GWD Gijsbert Wiesenekker (The Netherlands)
  6. Moby Dam Harm Jetten (The Netherlands)
  7. Scan Fabien Letouzey (France)
  8. Sjende Blyn Jelle Wiersma (The Netherlands)
  9. Slagzet.com Maurits Meijer (The Netherlands)
  10. TdKing Ton Tillemans (Switserland)
  11. Tornado Frank Mesander (The Netherlands)


 • Na twee dagen Olympiade een 10de plaats behaald. Erg tevreden over de eindscore van 7 uit 20. De punten komen uit mijn partijen tegen b.i.t. say 4-0, Cerberus 2-2 en Deep (sleep) Nikita 1-3. Erg tevreden, het gat naar Cerberus en Deep Nikita is geslonken en de speelsterkte is de afgelopen 14 dagen sterk verbeterd. Hopelijk gaan we volgend jaar Cerberus voorbij.

  Scan had aan 33 punten net genoeg om de titel binnen te slepen; Sjende Blyn werd dankzij een klok overwinning op Moby, met één SB-punt tweede. Dragon Draughts ging met het brons aan de haal. Beide haalde 32 punten.

  Volgend jaar zit er vast meer in. • Voor de liefhebbers.
  Jaap Bus heeft een verslag geschreven over de Olympiade http://endgamesandmore.blogspot.nl/2017/07/computer-olympiad-2017.html
  Op het FMJD forum zijn diverse analyses geplaatst. http://laatste.info/bb3/viewtopic.php?f=53&t=7788&start=30


Log in to reply